Bošnjaci uzvraćaju: Pisanja hrvatskih medija "atak su na ćevap"

NAKON što je sredinom siječnja nekoliko hrvatskih medija prenijelo informaciju da bi nezbrinuti psi mogli završiti u bosansko-hercegovačkim ćevapdžinicama, sarajevski ćevabdžije sa zaprepaštenjem su odbacili navode o "psećim ćevapima".

Tako je Glas Istre prije dva tjedna objavio članak u kojem aktivisti Udruge za zaštitu pasa "Snoopy" upozoravaju na nepoznatog muškarca koji je udruzi ponudio rješenje problema zbrinjavanja pasa lutalica. Navodno je ponudio da će uzeti sve pse o kojima u "Snoopyju" brinu, te da će ih uvesti u BiH gdje će završiti u tamošnjim ćevapdžinicama.

Bosansko-hercegovački dnevni list Avaz navodi kako je informaciju provjerio kod "Snoopyjeve" aktivistice Roberte Miletić koja je potvrdila postojanje poziva.

Predsjednik Udruženja ugostitelja Sarajevskog kantona Sulejman Kapić nazvao je cijelu priču "atakom na ugostitelje i na bosanski ćevap".

"Bosna je po tome prepoznatljiva. Tko god dođe u Bosnu i Sarajevo, kaže da nije bio ovdje ako nije probao sarajevski ćevap. Opet se ponavljaju te nebulozne priče. Odgovorno tvrdim da sebi nitko neće dopustiti takvo što" - kaže Kapić za Avaz

List prenosi izjavu glasnogovornice istarske policije Nataše Rogić koja je rekla da je policija kontaktirala osobu koja je 10. siječnja s mobitela nazvala udrugu "Snoopy" i ponudila "zbrinjavanje" pasa.

Muškarac koji se javio rekao je da nema nikakve veze s pozivom koji je ostvaren s njegovog broja mobitela, zbog čega policija nije imala elemenata za bilo kakvo službeno postupanje.

I.K.

Pročitajte više