Bozanić blagoslovio novi prostor Laudato televizije, imaju i kapelicu

Ilustracija: Davor Puklavec/PIXSELL

UZ BLAGOSLOV zagrebačkoga nadbiskupa kardinala Josipa Bozanića, Laudato televizija službeno je danas otvorila 1300 četvornih metara svoga novog prostora u Zagrebu.

Prigodni program otvorenja i blagoslova novoga prostora počeo je uvodnim obraćanjem kardinala Josipa Bozanića koji je istaknuo važnost ovoga dana za Laudato televiziju, ali i za sve gledatelje diljem "Lijepe Naše" i inozemstva, priopćila je Laudato televizija (LTV).

"Danas mogu reći kako je Laudato TV, uz direktoricu Kseniju Abramović, ostvarila svoju viziju uporno svladavajući prepreke i izazove te ostvarila ovo hvalevrijedno djelo - televiziju koja je korisna i potrebna hrvatskom društvu i koju su mnogi prepoznali kao alternativu drugim medijima, i u čijem su sadržaju mnoge obitelji pronašle utjehu, snagu i ohrabrenje", istaknuo je kardinal Bozanić.

U sklopu blagoslova prostora kardinal Bozanić, apostolski nuncij u Republici Hrvatskoj mons. Giorgio Lingua, vlč. Ivica Tolla, duhovnik Laudato TV-a, vlč. Piotr Wisniowski, direktor EWTN-a u Poljskoj, Iwo Bender, regionalni direktor EWTN-a za istočnu Europu i Ksenija Abramović, direktorica LTV-a, razgledali su kapelicu koja je sastavni dio ove televizije, izmolili molitvu sv. Ivana Pavla II. te obišli prostorije koje se nalaze na dva kata zgrade.

"Laudato TV vizualnim sadržajem komunicira Božji glas"

Kapelica je obogaćena križnim putem i vitrajima autora Branimira Dorotića, portretom sv. Ivana Pavla II. autora Branka Dede, oltarom, postoljem za Gospu, tabernakulom i ambonom u izradi Darija Barića te oltarnim triptihom autora Josipa Botterija Dinija.

Na djela hrvatske sakralne umjetnosti koja se nalaze u kapelici i prostorima LTV-a osvrnuo se likovni kritičar Milan Bešlić istaknuvši da "sakralna komponenta umjetničkih djela suvremene hrvatske umjetnosti u likovnom jeziku promiču Božju riječ, isto kao što Laudato TV vizualnim sadržajem komunicira Božji glas".

Nuncij Lingua uputio je riječi ohrabrenja i potpore LTV-u i stavio tu televiziju pod zagovor blaženika iz njegove rodne biskupije, biskupije Fossano u Pijemontu, bl. Jakova Alberionea. Podsjetio je da je taj blaženik smatrao da bi današnji apostol naroda morao koristiti tisak, radio, kino i televiziju, sve ono što se može iskoristiti za brzo i atraktivno širenje Kristove poruke do svih krajeva zemlje te je i sam na taj način naviještao Evanđelje svojom nakladničkom kućom "Sveti Pavao".

Dva studija, redakcija, režija, montaža, snimanja i kapelica

U ovoj prigodi mons. Lingua darovao je novoj kapelici u prostoru i relikviju bl. Jakova Alberionea. 

Od početka svibnja LTV počeo je emitirati televizijski signal s nove lokacije koja se nalazi u podnožju Medvednice, u Gračanima. U sklopu novoga prostora nalaze se dva televizijska studija, prostorije redakcije, režije, montaže, snimanja, ostali uredski prostori zaposlenika te kapelica.

O ovom velikom projektu koji je obilježio šestu godinu rada LTV-a, od pronalaska novog prostora i uređenja, te o zagovoru Blažene Djevice Marije, sv. Josipa, sv. Ivana Pavla II. i sv. Maksimilijana Kolbea koji ih prati govorila je direktorica LTV-a, Ksenija Abramović.

Zahvalila je svim djelatnicima LTV-a na strpljenju i dodatnom radu na preseljenju, svim donatorima, svećenicima i redovnicama na molitvenoj potpori, kao i svim gledateljima koji im daju vjetar u leđa za nove poslovne izazove.

Pročitajte više