Bozanić blagoslovio početak radova na obnovi zagrebačke katedrale

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

ZAGREBAČKI nadbiskup, kardinal Josip Bozanić predvodio je danas blagoslov početka radova na obnovi kompleksa zagrebačke katedrale i nadbiskupskog dvora, oštećenih u potresima 2020. godine.

Bozanić: Molimo božju pomoć da štiti graditelje i sačuva ih od zla

"Okupili smo se da bismo u ovom obredu molili za ljude koji rade na obnovi kompleksa naše katedrale i nadbiskupskog dvora", rekao je Bozanić i zazvao božji blagoslov za sve koji su uključeni u pripremanje i izvođenje obnove, odnosno one koji su preuzeli taj iznimno zahtjevni posao.

"Ovim slavljima molimo božju pomoć da započetu gradnju sretno privede željenom cilju, da štiti graditelje i sačuva ih od svakog zla", dodao je kardinal.

Zagrebačka katedrala stradala je u dva potresa 2020., zagrebačkom u ožujku i petrinjskom u prosincu. Nakon potresa u ožujku s vrha katedrale skinuti su sjeverni i južni zvonik. Umjesto njih postavljeni su improvizirani križevi, koji će ostati do kraja obnove.

Blagoslovu radnika i katedrale, kojim je obilježen početak radova na obnovi kompleksa, nazočila je i ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek.

Pročitajte više