Bozanić posjetio Hrvatsku katoličku misiju u Malmoeu

Predsjednik Hrvatske biskupske konferencije zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić pohodio je Hrvatsku katoličku misiju u Malmoeu, izvijestio je danas Ured zagrebačkoga nadbiskupa za odnose s javnošću.

Predvodeći u četvrtak euharistijsko slavlje u crkvi Blažene Djevice Marije tijekom kojega je podijelio sakrament potvrde 53 krizmanika, kardinal Bozanić je u propovijedi potaknuo mlade da odvažno žive i navještaju svoju vjeru. Istaknuo je veliku povezanost između blagopokojnog pape Ivana Pavla II. i mladih te veliku ljubav i povjerenje koje je Papa iskazivao mladima, naglašavajući stalno kako su mladi budućnost Crkve.

Prije početka slavlja na kojem se okupilo oko tisući vjernika kardinala su pozdravili voditelj misije vlč. Vladimir Švenda i predstavnica krizmanika Karolina Papac, a zatim je zbor pozdravio kardinala pjesmom "Vrbniče nad morem".

Bio je to treći posjet kardinala Bozanića HKM u Malmoeu, koja je osnovana 1968., a okuplja oko četiri tisuće hrvatskih vjernika iz grada i okolice.

(Hina) pp/xmc ymc

Pročitajte više