BOZANIĆ: POVRAT CRKVENE IMOVINE NA POČETKU

Pitanje povrata crkvene imovine još je na početku, izjavio je predsjednik Hrvatske biskupske konferencije zagrebački nadbiskup Josip Bozanić, odgovarajući na novinarski upit očekuje li da će u aktualnom mandatu hrvatske Vlade to biti riješeno.

Istaknuvši kako su "stvari puno kompliciranije", Bozanić je rekao da se, iako su bili naznačeni, metode i rokovi nisu uspjeli ispoštovati. "Tu smo još na početku", dodao je.

Bozanić je izjavio da Komisija HBK-a za odnose s državom i sukladna državna komisija još razmatraju ideju o dionicama "Croatia osiguranja".

Nadbiskup Bozanić sudjelovao je danas u Hrvatskom saboru na konferenciji za novinare, na kojoj je najavljeno obilježavanje 510. obljetnice bitke na Krbavskom polju i početak akcije za izgradnju Crkve hrvatskih mučenika na Udbini.

Za novinske napise objavljene početkom tjedna, po kojima bi on postao novi kardinal, a nadbiskup Nikola Eterović tajnik Državnog tajništva Svete Stolice za odnose s državama, Bozanić je rekao da su na razini novinarskih nagađanja.

Pročitajte više