Na korona-kartu EU se uvodi cijepljenje, Božinović objavio detalje

Foto: Marin Tironi/PIXSELL

NOVINARI su ministra unutarnjih poslova i šefa Stožera Davora Božinovića na presici, koju je sazvao zbog policijske prijave čovjeku (72) koji je kritizirao premijera Andreja Plenkovića i rekao da ga treba dočekati pokvarenim jajima, pitali i o stanju s koronavirusom.

Pitali su ga o trajanju izolacije i samoizolacije. "To su odluke koje donosi HZJZ, ne Stožer. Vidimo da i druge zemlje skraćuju vrijeme izolacije i samoizolacije jer se osobe brže zaraze, brže razviju simptome, ali i brže prolaze", kaže. 

 

"Covid-potvrde su donesene uredbom Europske unije koja će sutra donijeti neke nove formule koje će svrstavati države po bojama. Dosad se uzimala incidencija i udio pozitivnih među testiranima, u novoj formuli će se uzimati i stopa cijepljenja na 100 tisuća stanovnika. Po tome će se zemlje svrstavati u boje", odgovara na novinarsko pitanje. 

"Covid-potvrde se neće ukinuti jer, kad bi se ukinule, naši građani vjerojatno ne bi mogli izaći iz Hrvatske i ući u neku od zemalja EU", rekao je Božinović.

Pročitajte više