Božinović o golemom curenju podataka: Nije bio hakerski napad. To sigurno vodi nečemu

Foto: Hina, Neva Zganec (Pixsell)

Ministar unutarnjih poslova i potpredsjednik vlade Davor Božinović poručio da su izvidi u slučaju curenja podataka svih vlasnika registriranih automobila u Hrvatskoj u tijeku te da je prilično uvjeren da će se detektirati odakle su ti podaci mogli biti izuzeti.

"Prilično sam uvjeren da će se detektirati ono što je u ovom trenutku najvažnije, a to je odakle su takvi podaci mogli biti izuzeti. U ovom trenutku, osim da ti izvidi traju, nemam ništa novo za kazati", rekao je Božinović nakon svečane akademije povodom 33. godišnjice ustrojavanja Hrvatske vojske govoreći o novostima u curenju podataka svih vlasnika registriranih vozila u RH.

S obzirom na to da se očito ne radi o hakerskom napadu, nego krađi, Božinović ističe kako to "sigurno vodi nečemu" te da će policija u izvidima i u ovom slučaju koristiti sve svoje poznate metode i tehnike rada. 

Uhićena jedna osoba u slučaju napada na Krovinovića

Otkrio je i kako je policija detektirala nekoliko osoba koje dovode u osnovanu sumnju da su sudjelovale u napadu na nogometaša Hajduka Filipa Krovinovića nakon subotnje utakmice s Lokomotivom u jednom zagrebačkom ugostiteljskom baru. 

"Jednu osobu su priveli na razgovor i u ovom trenutku je u nadležnoj policijskoj postaji na ispitivanju. Što se tiče ostalih, vjerojatno je pitanje trenutka kad će policija doći i do njih", kazao je Božinović. 

Upitan jesu li napadači povezani s navijačkim skupinama, ministar je poručio kako to u ovom trenutku ne može reći. 

A policija je na terenu i u Osijeku nakon što je propucan sa sedam metaka automobil sportskog direktora NK Osijek Josea Bote. 

"To se dogodilo jutros, čuo sam se s načelnikom Policijske uprave osječko-baranjske, očevid je u tijeku, što znači da policija izuzima tragove i sve ono što može poslužiti kao dokazni materijal i kad bude imala nešto više, o tome će obavijestiti javnost", rekao je. 

Pročitajte više