Božinović o izlasku Josipe Rimac iz zatvora: Nije me iznenadila pomirljiva reakcija

MINISTAR unutarnjih poslova Davor Božinović govorio je o ulaganjima u policiju, SOA-i i aferama koje potresaju Hrvatsku. 

Komentirao je potencijalno povećanje plaća policajcima. 

"U više navrata smo vratili nepravedno oduzete koeficijente višoj i visokoj spremi, a u više smo navrata i dizali koeficijente srednjoj spremi, naročito u posljednje vrijeme. I dalje te plaće nisu dobre. Mi smo napravili shemu i sporazum koji smo potpisali sa sindikatima i sada se opet vode razgovori. Sigurno su policajci oni koji su zaslužili veće plaće", rekao je Božinović na Novoj TV.

O aferama koje potresaju Hrvatsku i za koje predsjednik Zoran Milanović kaže da je njegov ministar policije znao sve, a Ostojić navodi da - nije, Božinović tvrdi kako se može razgovarati na teoretskoj razini.

"Ono što je rekao bivši ministar Ostojić, to je ono što bi trebalo biti po zakonu. On je kazao nešto slično što sam i ja rekao. Informiraš u trenutku kad i tebe informiraju, u ključnom trenutku, kad je sve pri kraju", naveo je Božinović.

O tome trebaju li se te istrage dovesti pod povećalo i mogućnosti da su bile politički motivirane, smatra: "Ne bih govorio tako jer se nadam da nije mislio to što je rekao."

"Znam onoliko koliko trebam znati"

Kaže kako nema problema sa SOA-inim sigurnosnim provjerama ministara prije preuzimanja dužnosti.

"Ne samo ministara, tu treba imati u vidu da vi možete danas proći sigurnosnu provjeru i napraviti nešto", rekao je Božinović i dodao da je to bilo u vrijeme dok je bio ministar obrane.

O Milanovićevom spominjanju novog imenovanja za Vrhovni sud, iako Sessi mandat istječe tek sljedeće godine, kaže kako ne zna ništa.

"Znam onoliko koliko trebam znati, a to je sve vezano uz stvaranje što boljeg okvira za razvoj hrvatske policije koja se pokazala u ovom razdoblju kao stup", objasnio je Božinović i dodao da živimo u demokraciji koja ima svoja pravila i svoj balans.

Komentirao je i izlazak Josipe Rimac iz Remetinca, a na Novoj TV je rekao kako ga njezina pomirljiva reakcija nije iznenadila i da je njezina reakcija normalna. 
 

Pročitajte više