U Splitu se okupili s porukama "novinari crvi". Božinović: Tražimo te ljude

Foto: Index

GRUPA mladića iz Splita jučer se okupila ispred crkve u kojoj su jutros napadnute novinarke. Iskazali su svoju podršku kontroverznom svećeniku don Josipu Delašu uz poruke "Novinari crvi" i "Za dom spremni".

Zapjevali su "Zovi, samo zovi" i pritom upalili bengalku, a na snimci se vidi da je s njima bio i spomenuti svećenik. Neki su u rukama nosili ustaška obilježja. 

Policijska uprava splitsko-dalmatinska intenzivno radi na identificiranju osoba koje su se u nedjelju okupile ispred splitske crkve i vrijeđale novinare, izjavio je ministar unutarnjih poslova i voditelj Nacionalnog stožera civilne zaštite Davor Božinović.

''Nisam taj koji provodi istrage i koji bi o njima nešto trebao znati, no zbog interesa javnosti za ovu priliku sam se informirao sa zamjenikom načelnika PU splitsko-dalmatinske. Policijska uprava vrlo intenzivno radi na identificiranju ljudi koji su u tome sudjelovali i, prema onome što mi je rečeno, sigurno je da će biti osoba koje će se identificirati i procesuirati'', kazao je Božinović na redovitoj Stožerovoj konferenciji za novinare.

Podsjetio je da je splitska policija kazneno prijavila tri osobe zbog nasilnih radnji prema novinarki televizije N1 u nedjelju ujutro te da su podnijete i odgovarajuće prekršajne prijave.

Upitan za komentar mise koja je održana i u ponedjeljak ujutro u crkvi u splitskoj Sirobuji, Božinović je kazao da je o toj misi razgovarao sa županom i načelnikom županijskog Stožera civilne zaštite Blaženkom Bobanom te da nema detalje o tom događaju. Ocijenio je kako se najveći broj vjernika u 1600 župa u Hrvatskoj držao epidemioloških uputa.  

Pročitajte više