Branitelji: Iz svojih redova moramo izbaciti uljeze!

VEZANO uz objavu Registra branitelja, priopćenjem se oglasila Udruga pripadnika ZNG-a,
 117. brigade Gospić. Priopćenje donosimo u cijelosti:

"Žao nam je što je Registar branitelja objavljen na ovakav način, voljeli bismo da se objavi legalnim putem, te još jednom pozivamo Vladu RH i sve nadležne institucije da dopuste objavljivanje  Registra branitelja.

Ukoliko su podaci iznijeti u sada objavljenom Registru točni, kratkim uvidom u njega uočili smo postojanje mnogih imena osoba za koje znamo da nisu sudjelovale u Domovinskom ratu u našim redovima na području Like u vrijeme navedeno u Registru.

Posebno se želimo osvrnuti na gosp. generala Franu Tomčića, visokopozicioniranog djelatnika tajnih službi HV-a koji je krivotvorio datume svoga učešća navodeći da je 25. kolovoza 1991. bio pripadnik 118. brigade Domobranske pukovnije što je laž i krivotvorenje službenih dokumenata. Za to bi trebao krivično, moralno i materijalno odgovarati.

Apsurdno je da je gospodin Tomičić u proljeće 1991. godine u kući Borke Živković u Žabičkoj ulici u Gospiću pred više dragovoljaca i tadašnjim zapovjednikom gosp. Pajom Šimićem koji su ga pozivali da se pridruži obrani u organizaciji ZNG Gospić odgovorio: 'Što vi mislite da ću ja raditi protiv svoje JNA?'

U to vrijeme obnašao je dužnost direktora gimnazije u Gospiću pa nas zanima kako je to tada mogla biti njegova JNA. Isti gospodin, kad smo ga po drugi put pozvali u zgradu gdje je danas Državni arhiv, krajem kolovoza 1991. u Gospiću u Kaniškoj ulici pred više branitelja je rekao: 'Što vi mislite da ću se ja baviti vašim glupostima?', i napustio prostoriju, a taj isti gospodin je krivotvorio svoj ratni put.

Molimo sve nadležne službe da provjere krivotvorenje navedenih podataka. Gosp. Tomičić nije jedini primjer, istaknut je zato jer je bio u potpunosti protiv stvaranja HV-a kao i protiv priključivanja organiziranju obrane. Iz viđenog Registra postoje još podaci o mnogim politički visokopozicioniranim osobama koje su također krivotvorile svoje dokumente o sudjelovanju u Domovinskom ratu na području Like.

Zbog takvih koji nisu sudjelovali u obrani naše zemlje, a danas su im priznati braniteljski statusi ne može se priznati postojanje 117. brigade ZNG koja je jedina vojna postrojba koja je u to vrijeme djelovala na području Like. Pozivamo sve istinske branitelje da sjednu zajedno za stol, da se postroje i iz svojih redova izbace uljeze!", stoji u priopćenju.

Pročitajte više