Branitelji podnijeli kaznenu prijavu protiv Đakića: Gdje je nestalo 500 tisuća maraka?

GRUPA građana potpisana s "Hrvatski branitelji Virovitičko-podravske županije" podnijela je kaznenu prijavu protiv HDZ-ovog saborskog zastupnika Josipa Đakića i još tri osobe.

Branitelji su prijavu podnijeli Općinskom državnom odvjetništvu u Virovitici, a terete bivšeg predsjednika Općine Virovitica i predsjednika Kriznog štaba Antu Krištu, ratnog načelnika Policijske postaje Antuna Trohu te članove Kriznog štaba Đuru Dečaka i Josipa Đakića, piše Virovitica.net.

Skupili 500 tisuća maraka, a zaplijenili oružje u vojarni

Prijavili su ih zato što su na sjednici Kriznog štaba donijeli odluku o akciji prikupljanja novca za kupnju oružja. Dinare su, prema prijavi, uplaćivale radne organizacije s virovitičkog područja, a potom su oni zamijenjeni za njemačke marke. Autori anonimne prijave tvrde kako je sakupljeno čak 500 tisuća maraka.

Od Općinskog državnog odvjetništva traže da ispitaju gdje je novac završio. Pišu da je tada već pala vojarna u Virovitici i zaplijenjeno je dosta oružja pa oružje nije trebalo kupovati, jer ga je bilo dovoljno.

Prijavu su poslali i predsjedniku Nacionalnog vijeća za praćenje provedbe Strategije suzbijanja korupcije, SDP-ovcu Željku Jovanoviću.

Pročitajte više