Branitelji prijete blokadom prometa i štrajkom glađu ako Gojko Šušak ostane bez ulice

U SREDIŠNJICI Hvidre u Zagrebu okupili su se predstavnici 59 braniteljskih udruga, a glavna tema njihovog skupa bio je prijedlog da se Gojku Šušku oduzme avenija u Zagrebu. Inicijativu da se Avenija Gojka Šuška preimenuje u Aveniju izviđača (kako se nekad zvala) pokrenule su nevladine organizacije Odbor za ljudska prava, Centar za mirovne studije i Documenta, uz podršku Gradskog vijeća Maksimir.

Branitelji se ovoj inicijativi, očekivano, protive. Oduzimanje ulice ratnom ministru obrane predstavnici braniteljskih udruga, obrazloženo je u zaključcima njihova sastanka, smatraju da bi to bio napad na dignitet Domovinskog rata i sve hrvatske branitelje te su pozvali Milana Bandića i Gradsku skupštinu Grada Zagreba da stane na njihovu stranu.

Ukoliko Gojko Šušak ostane bez svoje ulice, branitelji najavljuju radikalne metode - štrajk glađu i blokadu prometa u metropoli. O inicijativi da se promijeni ime Avenije Gojka Šuška uskoro će se raspravljati na okruglom stolu na kojem će uz predstavnike branitelja sudjelovati Zoran Pusić, Žarko Puhovski i ministar branitelja Tomislav Ivić.

Pročitajte više