Branitelji Vukovara traže ostavku Darka Milinovića: "Uzimajte bogatima, ne siromašnima!"

DARKO MILINOVIĆ jučer predstavljenim mjerama uštede u zdravstvu nije dobio mnogo simpatizera u javnosti, a posebno to vrijedi za Udrugu zagrebačkih branitelja Vukovara koji poručuju da ministar zdravstva mora dati ostavku!

"67 posto nezaposlenih ostaje bez besplatnog dopunskog osiguranja"

Podsjećamo, Milinović i Jadranka Kosor jučer su na konferenciji za novinare predstavili prve rezove nakon predstavljanja premijerkina plana za spas gospodarstva. U zdravstvenom sustavu štedjet će se na bolničkoj administraciji (broj bolnica u Zagrebu smanjuje se sa 16 na šest), ali i na dopunskom zdravstvenom osiguranju.

Bez besplatnog dodatnog osiguranja ostat će oko 370.000 građana, a predsjednik Udruge zagrebačkih branitelja Vukovara Damir Jašarević kaže da je među njima čak 67 posto nezaposlenih! Jašarević tvrdi da Milinović pokušava uštedjeti na najugroženijim društvenim slojevima poput nezaposlenih, umirovljenika, poljoprivrednika i ratnih vojnih invalida.

"Trebali bi uzimati bogatima, a ne siromašnima"

"Pozivam ministra Milinovića da ode s dužnosti zato što namjerava kazniti 61 posto stradalnika Domovinskog rata zbog toga što su oni osobno ili članovi njihovih obitelji sudjelovali u Domovinskom ratu i tom prilikom izgubili zdravlje i živote", kazao je Jašarević na konferenciji za novinare koju je njegova udruga održala ispred zgrade Ministarstva zdravstva.

"Umjesto da se uvodi porez bogatim slojevima društva, dodatno se oporezuju oni koji i tako nemaju ništa i oduzimaju im se naknade", ogorčen je prvi čovjek Udruge zagrebačkih branitelja Vukovara. Podsjećamo, Milinovićevu reformu jučer je žestoko osudio i SDP-ov stručnjak za zdravstvo Rajko Ostojić, koji je također kazao kako je ovo samo nastavak Vladine politike kojom se teret financiranja zdravstva s države prebacuje na građane.

Pročitajte više