Braniteljske udruge: Kotromanovića za alkarskog vojvodu

DANAŠNJIM priopćenjem za javnost članovi Ratnog zapovjedništva 126. brigade HV-a, Udruga hrvatskih veterana Domovinskog rata i sinjska podružnica Udruge zatočenika srpskih konclogora poduprli su stožernog brigadira Antu Kotromanovića da ga Viteško alkarsko društvo imenuje alkarskim vojvodom.

Uvjereni da je to želja i velike većine pučanstva cetinskog kraja, oni Upravnom odboru VAD-a u priopćenju poručuju: "Ne sramite se svojih branitelja."

Ovogodišnja, 288. sinjska alka održava se 3. kolovoza, a pitanje tko će na svečanostima i natjecanjima zamijeniti izabranog alkarskog vojvodu Mirka Norca koji je u riječkom zatvoru još nije riješeno.

U priopćenju udruga i Ratnog zapovjedništva 126. brigade HV-a navodi se da se oglašuju jer su "ponukani medijskim napisima o mogućem neimenovanju stožernog brigadira Kotromanovića, koji je prošle dvije godine zamjenjivao vojvodu".

"Pokušaji da se obezvrijedi naš zapovjednik pokazuju i odnos ne samo prema jednom čovjeku nego prema svim braniteljima. Zbog toga smo dužni upozoriti na neprihvatljivost takvih stajališta koja sa sobom nose posljedice", stoji u priopćenju koje je naslovljeno i Upravnom odboru VAD-a. Upravnom odboru poručuju da "bude svjesno da njegovi potezi imaju dalekosežne posljedice i za Cetinsku krajinu i za Alku".

Pročitajte više