Brat dječaka kojeg je narkobos mučio 800 dana i otopio u kiselini: Neka dugo pati

Foto: EPA

U PALERMU je jučer uhićen šef sicilijanske mafije, jedan od najistaknutijih šefova zloglasne Cosa Nostre, Matteo Messina Denaro, poznat i pod nadimkom Diabolik, koji je dobio po istoimenom liku iz talijanskog stripa.

Godine 1993. pomogao je organizirati otmicu 12-godišnjeg dječaka Giuseppea Di Mattea, kako bi natjerao njegovog oca da odustane od svjedočenja protiv mafije. Dječaka je držao u zatočeništvu preko dvije godine (800 dana), a zatim su ga zadavili i njegovo tijelo otopili u kiselini.

Nicola Di Matteo, Giuseppeov brat, reagirao je na uhićenje. "Evo, čitam da je Denaro bolestan. Nadam se da će živjeti što dulje moguće i dugo patiti. Neka osjeti istu patnju koju je nametnuo mom bratu, nedužnom malom dječaku", rekao je Nicola. 

"Nadamo se da će cijela istina izaći na vidjelo"

"Opet se otvorila rana, sjećanje na to strašno razdoblje. Zahvaljujem snagama reda i pravosuđu koji su uvijek bili uz nas. Državi treba vremena, ali uvijek pobjeđuje", dodao je Nicola te se nada da će ovo baciti svjetlo i na one koji su omogućili njegov 30-godišnji uspješan bijeg od zakona. "Nadamo se da će cijela istina izaći na vidjelo", zaključio je Nicola Di Matteo za Palermo Today

Podsjetimo, Denaro je konačno uhićen danas u klinici Maddalena u Palermu, inače bolnici za liječenje raka. Vijest o uhićenju komentirala je i talijanska premijerka Giorgia Meloni, koja ga je opisala kao "veliku pobjedu države koja pokazuje da se ona nikada ne predaje u suočavanju s mafijom".

"Nakon 30 godina bijega, 'superboss' Matteo Messina Denaro je uhićen. Zahvaljujem muškarcima i ženama u državi koji nisu nikada odustali i koji su potvrdili pravilo da će prije ili kasnije veliki kriminalci u bijegu biti uhićeni", napisao je na WhatsAppu ministar unutarnjih poslova Matteo Salvini.

Pročitajte više