Zavadlavov brat opljačkao kladionicu, nekoliko dana ranije i trgovinu

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Sudac istrage Županijskog suda u Splitu odredio je istražni zatvor Stanislavu Zavadlavu (28) kojeg se sumnjiči da je u ponedjeljak iz kladionice otuđio nešto više od 200 eura, a tijekom kriminalističkog istraživanja otkriveno je da je nekoliko dana prije toga počinio i krađu u prodavaonici.

Zbog toga je uz kaznene prijave za razbojništvo i krađu u četvrtak doveden pred istražnog suca Županijskog suda u Splitu koji mu je odredio istražni zatvor u trajanju od mjesec dana kako ne bi ponavljao kaznena djela.

Događaj zbog kojega je splitska policija protiv njega podnijela kaznenu prijavu dogodio se u ponedjeljak u Velebitskoj ulici kada je Zavadlav sa šiltericom na glavi, medicinskom maskom na licu i plastičnom puškom u ruci u 9 sati upao u tek otvorenu kladionicu tražeći od zaposlenice novac. Ona je pobjegla van i nazvala šefa koji je alarmirao policiju. Prošla je bez ozljeda.

Maskiran ušao u kladionicu, izvadio pušku iz torbe i otuđio 229 eura 

Policija je počinitelja pronašla i uhitila u utorak popodne. Utvrdila je da je razbojnik maskiran ušao u prostore kladionice nakon čega je iz torbe izvadio pušku s remenom nalik na kalašnjikov i od djelatnice tražio da mu preda novac nakon čega je preskočio pult, pretražio ladice i otuđio 229 eura. Osim toga razbojnika sumnjiče i da je 13. svibnja na području Splita ušao u trgovinu i otuđio 800 eura.

Osumnjičeni je brat Filipa Zavadlava koji je zbog ubojstva tri osobe, koje je počinio u siječnju 2020. godine na Šperunu i Varošu, na splitskom Županijskom sudu dobio 40-godišnju zatvorsku kaznu.

Pročitajte više