Brat ubojice iz Las Vegasa: "Nikad nije nikoga udario, nikada nije povukao pištolj... ovo nema smisla"

Foto: CNN

U NAPADU automatskim oružjem na posjetitelje country festivala koji se održavao pred hotelom i casinom Mandalay Bay u Las Vegasu ubijeno je najmanje 50 ljudi, a ranjeno ih je više od 400. Te brojke čine masakr u Las Vegasu najsmrtonosnijim napadom vatrenim oružjem na civile u novijoj povijesti SAD-a.

>> IZ MINUTE U MINUTU Preko 50 mrtvih i 400 ranjenih u Las Vegasu, policija otkrila detalje o ženi za kojom tragaju

Ubojica odgovoran za krvoproliće identificiran je kao 64-godišnji Stephen Paddock. Paddock je stanovnik Mesquitea u saveznoj državni Nevadi, u kojoj se nalazi i Las Vegas. Paddock je po posjetiteljima festivala pucao s 32. kata hotela Mandalay Bay.

Policijski šerif u Las Vegasu kazao je da Paddock, koliko je poznato organima reda, nema veza s terorističkim organizacijama, a pokolj u Vegasu ne tretiraju kao teroristički napad.

Šerif okruga Clark Joe Lombardo rekao je da se radilo o napadu "usamljenog vuka".

Brat ubojice: Bio je običan čovjek, volio je burritose

Brat ubojice, Eric Paddock, za WOFL-Channel 35 je kazao da je cijela obitelj "potpuno zatečena" događajima u Las Vegasu.

"Nismo imali pojma da bi se ovako nešto moglo dogoditi. Ne mogu ni zamisliti ovakvu strahotu... Ne razumijemo što se dogodilo", kazao je ubojičin brat te dodao da će kasnije dodatno komentirati cijelu situaciju.

"On je bio moj brat... osjećam se kao da me pogodio asteroid", dodao je te kazao da se s bratom posljednji put čuo prije dva tjedna, za vrijeme uragana Irme.

"Nije bio strastveni ljubitelj oružja. Nevjerojatno mi je da je imao toliki arsenal sa sobom - gdje je, kvragu, nabavio automatsko oružje. Bio je običan čovjek koji je živio u Mesquitou, odlazio u Las Vegas i kockao. Jeo je burritose", kazao je ubojičin brat.

Pročitajte više