Brazzoduro: Čičak ostaje pri svojim tvrdnjama o Laptalu zbog svoje osobne patologije

ZAŠTO Ivan Zvonimir Čičak, novinar Jutarnjeg lista, ostaje pri svojoj tvrdnji od 17. srpnja da je hrvatska policija kriminalistički obrađivala kapetana Kristu Laptala i komu to točno služi ostaje za sada nejasno. Kako njegove pobude nisu poznate, a sa sigurnošću se može ustvrditi da njegovi napisi ne mogu koristiti zatvorenom Laptalu, postavlja pitanje u u čiju interesu Čičak i nadalje ustraje.

"Radi se o njegovoj osobnoj patologiji, što nije pitanje za mene, jer sam upućen u pomorsku problematiku, nego za druge stručnjake", kazao je Predrag Brazzoduro, tajnik Sindikata pomoraca Hrvatske, na kojega se među ostalim Čičak poziva.

Jutarnji list se ispričao obitelji Laptalo, ali nije i Čičak koji je članak potpisao

Podsjećamo, Čičak je 17. srpnja u Jutarnjem listu potpisao članak pod nazivom "I hrvatska policija pratila Laptala zbog droge", a u kojem stoji da je bez dokaza osuđeni  kapetan uhićen temeljem dogovora između grčkih vlasti i hrvatskog Ministarstva unutrašnjih poslova. U tekstu je naposljetku zaključeno da bi Laptala sigurno uhitila hrvatska policija da ga nije uhitila ona grčka. 

Zbog njegovih navoda obitelji Kriste Laptala ispričala se redakcija njegovog dnevnog lista, ali ne i sam Čičak na današnjoj press konferenciji, koju je sam organizirao. Da bi svoje navode učinio vjerodostojnima, Čičak se na istoj konferenciji pozvao na izjavu Brazzodura kojom je potonji između ostalog naveo da sud u Grčkoj nije uzeo u obzir hrvatski policijski izvještaj koji potvrđuje da ne postoji veza između slučajeva Dupalo i Laptalo.

Čičak se služi lažima da bi svoju priču učinio vjerodostojnom

"Čičak se služi lažima da bi svoju priču učinio vjerodostojnom. Policija je obrađivala Igora Dupala pa je tako utvrdila da ne postoji veza između njih dvojice. Ali policija pritom nije istraživala Laptala, nego samo Dupala", ističe Brazzoduro. Isto stoji i u Interpolovom dokumentu, ekskluzivno objavljenim na Indexu, na kojeg se pozvao i Brazzoduro.

"On se očito pravi blesav i vrlo je čudnovato njegovo ponašanje. Njegova potreba da se nametne je jača od istine o slučaju Laptalo", upozorava Brazzoduro dodajući da neki konkretniji interes nije poznat. "Čičkovi nedokazani navodi očito je da nikome ne koriste, ali njima on zavodi cijelo vrijeme", zaključio je na koncu Brazzoduro.

Ig.M.
Foto: AFP

Pročitajte više