Brian je ubio Gabby. Otkriveno pismo njegove majke: Pomoći ću ti da se riješiš tijela

Foto: Instagram

MAJKA Briana Laundrieja, koji je prije dvije godine ubio svoju zaručnicu Gabby Petito, a potom i sebe, napisala je pismo svom sinu uoči njegovog putovanja s Gabby na kojem ju je ubio. U pismu stoji da će mu "pomoći da se riješi tijela" ili "ispeći tortu s turpijom u njoj" kako bi mu pomogla u zatvoru, piše CNN, koji je došao do kopije pisma.

"Samo želim da zapamtiš da ću te uvijek voljeti i znam da ćeš ti uvijek voljeti mene. Ti si moj dječak. Ništa me ne može natjerati da te prestanem voljeti, ništa nas neće niti može razdvojiti. Bez obzira na to što radimo, kamo idemo ili što govorimo - uvijek ćemo se voljeti", napisala je Roberta Laundrie u pismu.

"Ako si u zatvoru, ispeći ću tortu s turpijom u njoj. Ako se trebaš riješiti tijela, donijet ću ti lopatu i vreće za smeće. Ako odletiš na Mjesec, ja ću gledati u nebo i čekati tvoj povratak", stoji u pismu.

Roberta Laundrie rekla je da je pismo napisano prije putovanja njezina sina s Petito, a jedan od njezinih odvjetnika objavio je izjavu u kojoj kaže da "ni na koji način nije povezano s Gabby", iako je obitelj Petito osporila te tvrdnje.

Na omotnici piše "zapali nakon čitanja"

Na omotnici s pismom pisalo je "zapali nakon čitanja", a pismo je pronađeno u ruksaku Briana Laundrieja kada su njegovi ostaci pronađeni u listopadu 2021. Pismo također citira Bibliju: "Ništa nas ne može rastaviti; ni mržnja, ni glad, ni beskućništvo, ni prijetnje, čak ni grijeh, ni zamislivo ni nezamislivo ne može stati između nas."

Pismo je bilo predmet saslušanja u tužbi roditelja Gabby Petito protiv Brianovih roditelja za emocionalnu patnju. Obitelj Petito tvrdi da su Brianovi roditelji i njihov odvjetnik znali da je Petito ubijena i da su znali lokaciju njenog tijela kada su 14. rujna 2021. dali izjavu o potrazi za Petito. "Nadamo se da je potraga za gospođicom Petito uspješna i da je gospođica Petito ponovno ujedinjena sa svojom obitelji", stajalo je u izjavi.

Sudac još nije donio odluku o tome hoće li prihvatiti pismo kao dokaz. Na sudu je odvjetnik obitelji Petito Patrick Reilly tvrdio da je pismo važno u njihovoj tužbi protiv obitelji Laundrie. "Kao što svi znamo, u pismu se spominje zakapanje tijela i donošenje lopate", rekao je. "Usput, to su kaznena djela za koja je Roberta Laundrie rekla da će ih počiniti", dodao je.

Odvjetnik Roberte Laundrie Steven Bertolin rekao je da je pismo napisano prije kobnog putovanja. "Stvarno sam voljela svog sina i jednostavno sam mu htjela poručiti koliko mi je značio i koliko sam ga voljela", rekla je Roberta. "Sigurna sam da ljudi cijelo vrijeme koriste fraze kako bi izrazili svojim voljenima koliko ih vole. Iako sam odabrala riječi za koje sam mislila da će utjecati na Briana s obzirom na naš odnos, pismo ni na koji način nije bilo povezano s Gabby", rekla je.

"Tražim da ga pročitate u cijelosti i da shvatite da pismo sadrži i druge izraze osim onih koje je Pat Reilly istaknuo zbog senzacionalizma i kako bi podupro svoju tezu", dodala je.

Slučaj koji je pratio cijeli svijet

Podsjetimo, tijelo Gabby Petito (22), čiji je nestanak potresao javnost i izvan američkih granica, pronađeno je 19. rujna blizu nacionalnog parka Grand Teton, u Wyomingu. Obdukcijom je utvrđeno da je ugušena. Slučaj Gabby Petito, koji su mediji pomno pratili, komentirao se i na društvenim mrežama koje su vrvjele od različitih teorija o djevojčinoj smrti i o mogućoj umiješanosti njezina zaručnika.

Brian Laundrie i Gabby Petito u srpnju su u preuređenom kamionetu pošli iz New Yorka na odmor koji je trebao trajati četiri mjeseca i o kojemu su, zaustavljajući se u velebnom krajoliku nacionalnih parkova na američkom Zapadu, redovito pisali na Instagramu i YouTubeu, gdje su objavljivali fotografije i videosnimke.

No, mladić obrijane glave vratio se prije nego što je bilo planirano, 1. rujna, a roditelji Gabby Petito nisu imali informacije o kćeri od kraja kolovoza.

Laundrie je 13. rujna, prije nego što je stigao razgovarati s policijom o nestanku svoje zaručnice, napustio svoj dom i više ga nitko nije vidio. Pronađen je mrtav i utvrđeno je da se ubio, a prije smrti je u bilježnicu napisao da je odgovoran za smrt Gabby Petito, objavio je FBI.

Pročitajte više