Britanci: Rusi su dobili zapovijedi da napreduju svugdje, ali ne ide to tako

Foto: EPA

MINISTARSTVO obrane Velike Britanije objavilo je novo izvješće svojih obavještajaca o situaciji na bojištu u Ukrajini. Danas im je tema područje Bahmuta i istoka Ukrajine.

"Zadnja tri dana Wagnerove snage su sasvim sigurno ostvarile male teritorijalne dobitke na sjevernim rubovima Bahmuta te su ušle u selo Krasna Hora. Ipak, organizirana ukrajinska obrana i dalje je prisutna na ovom području", pišu Britanci te dodaju da je taktičko rusko napredovanje južno od grada malo ostvarivo.

"Na sjeveru, na potezu Kremina-Svatove u Luhansku, ruske snage konstantno rade ofenzivne napore, ali ipak ti napadi ne ostvaruju značajan napredak", pišu Britanci.

"Rusija očito želi poništiti neke ukrajinske dobitke od jeseni prošle godine. Postoji realna mogućnost da je glavni ruski cilj napredovati zapadno od rijeke Žerebec", pišu Britanci.

"Sveukupno, trenutna operativna slika sugerira da su ruske snage dobile zapovijed za napredovanje u većini sektora, ali da nisu okupile dovoljnu ofenzivnu borbenu moć ni na jednoj osovini da bi postigle odlučujući učinak", pišu Britanci.

Pročitajte više