Britanci: Ruski vojnici se masovno opijaju, imaju sve više mrtvih zbog alkohola

Slika nema veze s događajima iz teksta Ilustracija: Profimedia

BRITANCI tvrde da su Rusi dosad imali ukupno do 200.000 žrtava. Iako se to u procjeni ne navodi, vjerojatno je da procjena britanskog ministarstva unutarnjih poslova misli na sve žrtve - ubijene, ranjene i nestale.

Britanci kažu da Rusi imaju velikih problema s moralom svojih trupa, pa tako imaju i sve više problema sa stvarima nevezanim izravno za rat.

"Dok je Rusija pretrpjela do 200.000 žrtava od početka invazije na Ukrajinu, značajna manjina njih bila je uzrokovana neborbenim uzrocima.

Dana 27. ožujka 2023. na ruskom Telegramu objavljeno je da je među raspoređenim ruskim snagama došlo do 'iznimno velikog' broja incidenata, zločina i smrti povezanih s konzumacijom alkohola", pišu Britanci.

"Drugi vodeći uzroci neborbenih žrtava vjerojatno uključuju loše vježbe rukovanja oružjem, prometne nesreće i klimatske ozljede kao što je hipotermija. Ruski zapovjednici vjerojatno identificiraju raširenu zlouporabu alkohola kao posebno štetnu za borbenu učinkovitost", pišu Britanci.

"Međutim, alkohol konzumira velik dio ruskog društva, a opijanje se dugo smatralo prešutno prihvaćenim dijelom vojnog života čak i tijekom borbenih operacija", pišu Britanci.

Pročitajte više