Britanija uvela prve sankcije za brodove s ruskom naftom. "Putin mora izgubiti"

Foto: EPA

Velika Britanija danas je uvela svoje prve sankcije usmjerene protiv brodova iz "flote u sjeni" ruskog predsjednika Vladimira Putina, za koju je rekla da se koristi kako bi se zaobišle zapadne sankcije i nastavila trgovina ruskom naftom.

"Današnji postupak uključuje prve sankcije Ujedinjenog Kraljevstva protiv brodova u Putinovoj floti iz sjene, koju Rusija koristi kako bi zaobišla sankcije UK-a i skupine G7 te nesputano nastavila trgovati ruskom naftom", ističe se u priopćenju britanske vlade.

Sunak: Putin mora izgubiti

Odluka, koja je dio 50 novih sankcija uvedenih u koordinaciji s partnerima iz skupine G7, također je usmjerena protiv dobavljača streljiva, alatnih strojeva, mikroelektronike i logistike za rusku vojsku, uključujući subjekte u Kini, Izraelu, Kirgistanu i Turskoj, navela je vlada.

"Danas ponovno pojačavamo gospodarski pritisak sankcijama kako bismo smanjili rusku sposobnost da financira svoj ratni stroj", rekao je u priopćenju premijer Rishi Sunak, koji se nalazi na sastanku vođa zemalja članica skupine G7 u Italiji.

"Putin mora izgubiti, a apsolutno je ključno oduzeti mu sposobnost financiranja produženog sukoba", dodao je britanski premijer.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.