Britanka (47) ukrala 15.000 funti ušteđevine autističnom sinu, sve potrošila na sebe

Ilustracija: Shutterstock

Sud u Bournemouthu odredio je uvjetnu kaznu majci koja je ukrala 15.000 funti ušteđevine autističnom sinu i potrošila sav novac na sebe. Tijekom suđenja se saznalo da je Cheryl Lynes (47) uzela novac koji je bio namijenjen terapiji njezina sina te ga potrošila na taksije i kupovinu. 

Spomenuti novac je uštedio udomitelj koji se brinuo o Lynesovom sinu prije nego što je smješten u Centar za osobe s invaliditetom. "Mladić ima ozbiljne poteškoće u komunikaciji, pati od autizma i ne zna raspolagati vlastitim novcem", rekla je tužiteljica Rose Burns. 

Priznala je krivnju 

Lynes je u petak priznala krivnju za optužbe o prijevari putem zlouporabe položaja. Sudac je kazao kako njeno ponašanje zaslužuje prezir i osudio Lynes na dvije godine uvjetne kazne. 47-godišnjakinja je preuzela brigu o financijama sina kada se preselio u Centar u Bournemouthu u dobi od 18 godina.

Od 2017. do 2020. je s njegovog računa podigla između 14.000 i 15.000 funti. No onda je socijalna radnica posumnjala na prijevaru i prijavila je policiji, piše Daily Mail.

Lynesin advokat, Christopher Pix, je kazao sudu kako njegova klijentica nije profesionalna prevarantica i kako se kaje zbog svojih postupaka. Kazao je da je i sama imala teško djetinjstvo koje je provela kod raznih udomitelja. Novac je ukrala jer je bila u jako velikim dugovima, kazao je Pix. 

Pročitajte više