Britanska novinarka ubijena je 1999. Ruski ubojica je zamijenio za drugu novinarku?

Screenshot: YouTube

BRITANSKA novinarka Jill Dando ubijena je prije 23 godine kada je izlazila iz svoje kuće u Fulhamu u zapadnom Londonu. Dvije godine kasnije već osuđivani seksualni prijestupnik Barry George osuđen je za ubojstvo, ali je naknadno oslobođen jer su dokazi protiv njega diskreditirani.

Kako sada pišu britanski mediji, Jill Dando je možda pogreškom ubio ruski ubojica koji je namjeravao ubiti drugu novinarku BBC-ja.

Ubojicu je unajmio francuski bogataš?

Sudski dokumenti tvrde da je ubojicu unajmio francuski modni mogul Gerald Marie, optužen za višestruke seksualne napade, da ubije drugu BBC-jevu novinarku Lisu Brinkworth, nakon što je na tajnom zadatku razotkrila njegovu agenciju Elite Model Management. Ali ubojica je mogao zamijeniti Jill Dando za stvarnu metu, kažu dokumenti.

Odvjetnici navodno tvrde da je zabuna možda nastala zbog sličnosti u izgledu dvije novinarke, njihovog zanimanja i činjenice da su obje živjele u istom području Londona. Također se govorilo da je Jillin zaručnik Alan Farthing bio Lisin liječnik.

Ovo je samo jedna u nizu teorija o ubojstvu Dando, uključujući i onu da je srpski ratni zločinac Željko Ražnatović Arkan naručio njezino ubojstvo nakon što je ona podnijela tužbu u ime albanskih izbjeglica.

Pročitajte više