Britanski ministar zdravstva ljubio suradnicu: "Ispričavam se zbog kršenja mjera"

Matt Hanckock i Gina Coladangelo Foto: Epa

BRITANSKI ministar zdravstva Matt Hancock snimljen je kako ljubi svoju suradnicu Ginu Coladangelo te se našao na meti kritika zbog moguće afere, ali i zbog kršenja mjera uvedenih kako bi se suzbilo širenje pandemije.

Priznao da je prekršio mjere

The Sun je objavio snimku na kojoj su, tvrdi taj tabloid, Hancock i Gina uhvaćeni kako se ljube u njegovom uredu. Snimka je navodno nastala prošlog mjeseca.

"Prihvaćam da sam u ovim okolnostima prekršio smjernice socijalne distance. Razočarao sam mnoge i jako mi je žao", kazao je britanski ministar zdravstva, a prenosi Sky News.

Prema novinama The Sun, radi se o snimkama s nadzorne kamere Odjela za zdravstvo i socijalnu skrb, koje su snimljene 6. svibnja. U vrijeme snimanja fotografija u Britaniji nije bilo dozvoljeno grljenje, odnosno blizak fizički kontakt s osobama izvan domaćinstva.

U braku 15 godina

Osoba koja je proslijedila snimku britanskom tabloidu dodala je kako je šokantno da gospodin Hancock ima aferu usred pandemije sa savjetnicom i prijateljicom koju je zaposlio koristeći javni novac. "Dugo su pokušavali to sakriti, ali odmah se to saznalo u zgradi", dodao je izvor.

Matt Hancock je u braku 15 godina te ima troje djece, a Coladangelo je dobila mjesto savjetnice prošle godine, usred pandemijske krize.

Pročitajte više