Britanski narko kralj i najtraženiji europski kriminalac osuđen zbog "uvoza" marihuane

NAKON dvotjednog suđenja, 46-godišnji Curtis Warren iz Liverpoola, je na sudu u Jerseyju osuđen za udruživanje u kriminalnu skupinu koja je trebala švercati marihuanu u Veliku Britaniju.

Porota je takvu odluku donijela nakon devet sati vijećanja, a osuđeni nakon izricanja presude nije pokazao emocije. Taj poznati europski kriminalac uhićen je nakon što je završio svoj dugogodišnji boravak u zatvoru zbog krijumčarenja kokaina i heroina u Nizozemsku, piše SkyNews.

"Travu" želio kupiti u Nizozemskoj pa preko Belgije i Francuske dovesti ju do Britanije

Prva isporuka marihuane koju je Warren organizirao trebala je biti vrijedna više od 7 i pol milijuna kuna, a na jednom od snimljenih telefonskih razgovora kriminalac je rekao kako bi to trebao biti "samo mali početak". On je iskoristio svoje narko veze u Amsterdamu kako bi organizirao kupovinu marihuane koja je preko Belgije i Francuske trebala stići na obale Normandije. U Britaniju je trebala biti prebačena gliserima.

Izračunalo se kako bi njegova kriminalna skupina na ulicama Jerseyja za tu pošiljku zaradila i do deset puta više nego bi bila vrijednost kupljene "trave". Warrenoov odvjetnik Stephen Baker optužio je policiju da je njegovom klijentu, zbog kriminalne prošlosti, smjestila ovu optužbu. Warren je prije ove kazne proveo već 10 godina u nizozemskom zatvoru zbog krijumčarenja kokaina, a tijekom svog boravka iz rešetaka stigao je u tučnjavi ubiti zatvorenika.

U nizozemskom zatvoru ubio zatvorenika

U jednom je trenutku, po Interpolovoj listi, bio najtraženiji kriminalac u Europi, a 1997. godine je dospio i na bogatašku listu Sunday Timesa gdje je njegova imovina procijenjena na 40 milijuna funta. Uz Warrena je danas osuđeno i petero njegovih pomagača.

Pročitajte više