Britanski pedofil tvrdi da je dvaput vidio Madeleine McCann prije njenog nestanka

OSUĐIVANI britanski pedofil Raymond Hewlett navodno je priznao da je dvaput vidio nestalu djevojčicu Madeleine McCann i da je se jako dobro sjeća, piše Bild. 62-godišnji Hewlett, koji je triput osuđivan zbog seksualnih prijestupa, prema navodima njemačkog tabloida to je ispričao policiji u Achenu. Daily Mail dodaje kako je Hewlett vjerojatno odlučio propričati jer mu je dijagnosticiran terminalni rak jednjaka, te je njegova smrt samo pitanje dana.

Poznato je da je Hewlett bio u Portugalu kad je Madeleine oteta iz turističkog naselja Praia da Luz, ali ranije je tvrdio kako je bio kilometrima daleko od tog mjesta. No, u međuvremenu je promijenio priču i priznao je da je vidio djevojčicu i da se jasno sjeća njenih karakterističnih očiju.

"Sada je najbitnije temeljito ispitati Hewletta prije nego umre", poručio je glasnogovornik Gerryja i Cate McCann, roditelja nestale djevojčice. No, postoji kvaka - Hewlett traži novac u zamjenu za svoje svjedočenje, što ga ne čini toliko pouzdanim svjedokom. Mnogi misle da je izmislio cijelu priču, a izvor blizak obitelji McCann britanskom je tabloidu kazao kako "Hawlett igra vrlo opasnu igru". "Možda se njemu čini da bi mogao izvući jackpot, ali puno je vjerojatnije da će mu na vrata pokucati neka mrga od policajca", tvrdi izvor Daily Maila.

"Ne možemo vjerovati ničem što Hewlett kaže. Najprije je porekao da je bio u Praiji da Luzu, a sada kaže kako je vidio Madeleine. Taj čovjek ima dugačku povijest izbjegavanja zakona i laganja o svojim aktivnostima", kazao je bliski prijatelj obitelji McCann.

Ranije ovog tjedna Hewletta je ispitivala policija iz Zapadnog Yorkshirea, ali istražitelji koji su otputovali u Njemačku da bi razgovarali s njim vode istragu o slučaju nestale djece koji datira još iz 1975. godine, tako da ga vjerojatno nisu pitali ništa o nestanku Madeleine McCann. Stoga se očekuje kako će policajci uskoro ponovo posjetiti Achen, a razgovor s Hewlettom vjerojatno će željeti obaviti i privatni istražitelji koje su unajmili roditelji nestale djevojčice.

J.C.
Foto: AFP / Daily Mail

Pročitajte više