Britanski policajci se namjerno autom zabili u odbjeglu kravu

Screenshot: X

Britanski ministar unutarnjih poslova zatražio je "hitno objašnjenje" nakon što su policajci snimljeni kako se službenim automobilom namjerno zabijaju u odbjeglu kravu. Policijske snage Surreyja priopćile su da su se obratile nadzorniku policijske etike zbog incidenta u Staines-upon-Thamesu, nedaleko od Londona.

Iz policije su priopćili kako su sinoć reagirali na izvješća o odbjegloj kravi koja je "trčala na građane" i oštetila automobil. Dodali su kako su policajci proveli nekoliko sati pokušavajući uhvatiti životinju, a na kraju je "donesena odluka da je se zaustavi policijskim automobilom", prenosi Associated Press.

Krava završila kod veterinara

Na snimci objavljenoj na društvenim mrežama vidi se kako krava trči ulicom u naselju kad na nju nalijeće policijski auto. Vozilo odbacuje kravu, a potom joj se ponovno približava kako bi je prednjim dijelom pritisnulo o tlo i zarobilo.

Krava je zadobila veliku posjekotinu na nozi i završila je kod veterinara, naveli su iz policije. Ubrzo se oglasio ministar unutarnjih poslova James Cleverly. "Ne mogu zamisliti nikakvu razumnu potrebu za ovom akcijom. Tražio sam hitno objašnjenje za ovo", napisao je na X-u. 

Snimka je izazvala bijes u dijelu javnosti. Glavni inspektor Sam Adcock pokušao je objasnit da je "odluka o korištenju policijskog automobila donesena tek nakon što druge metode zaustavljanja krave nisu uspjele".

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.