Britanski političar se kladio protiv sebe

Foto: Facebook

Laburistička stranka suspendirala je svog kandidata na nadolazećim parlamentarnim izborima jer se kladio protiv sebe. Komisija za kockanje pokrenula je istragu.

Kevin Craig se natječe u izbornom okrugu Central Suffolk and North Ipswich. Radi se o okrugu u kojem Konzervativna stranka ima gotovo sigurnu pobjedu. Sky News piše kako se Craig kladio na ishod glasanja u vlastitoj izbornoj jedinici, uloživši novac na okladu da će biti poražen na izborima. 

Stranka će mu vratiti donacije

Laburisti su potvrdili da je stranka suspendirala Craiga, ali s obzirom na to da su parlamentarni izbori sljedeći četvrtak, uz njegovo ime na izbornom listiću će i dalje stajati "Laburisti". Iz stranke su također najavili kako će Craigu vratiti 100.000 funti koje je donirao stranci otkako je Sir Keir Starmer došao na čelo laburista. 

Craig je na X-u istaknuo kako se kladio "zbog zabave". Prije nekoliko tjedana, kada sam mislio da nikada neću osvojiti ovo mjesto, kladio sam se na pobjedu konzervativaca. Sav dobitak sam namjeravao dati lokalnim dobrotvornim udrugama", napisao je. 

"Iako nisam stavio ovu okladu s bilo kakvim prethodnim znanjem o ishodu, ovo je bila velika pogreška, zbog koje se bezrezervno ispričavam", dodao je. Poručio je kako ima veliko poštovanje prema stranačkom šefu.

Godinama bio vijećnik u Londonu

"Ispravno je da stranka podržava najviše standarde za svoje parlamentarne kandidate, baš kao što javnost očekuje najviše standarde od bilo koje stranke koja se nada služiti u vladi", naveo je. Obećao je kako će surađivati u istrazi Komisije za kockanje te je uputio ispriku svojim suradnicima. 

Craig je osnivač te glavni izvršni direktor marketinške i PR agencije PLMR, a web stranica tvrtke ga opisuje kao "stručnjaka za političke komunikacije, krizni menadžment i korporativne komunikacije". 17 godina je bio laburistički vijećnik u Londonu. 

Ovaj incident je uslijedio nakon što je Konzervativna stranka suspendirala dvojicu svojih kandidata zbog navodnog klađenja na to kada će biti datum izbora. Te su se tvrdnje prvi put pojavile prije gotovo dva tjedna, a premijer Rishi Sunak rekao je da će pričekati ishod istrage Komisije za kockanje prije nego što nešto poduzme. Međutim jutros se dogodio zaokret i oba kandidata su suspendirana. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.