Cameron u posjetu Bliskom istoku, sastat će se s čelnicima Izraela i Palestine

Foto: EPA

Britanski šef diplomacije David Cameron trebao bi danas posjetiti Bliski istok i sastati se s izraelskim i palestinskim čelnicima, navodi se u priopćenju britanskog ministarstva vanjskih poslova.

Bivši premijer Cameron, koji je prošlog tjedna imenovan ministrom vanjskih poslova, sastao se jučer u Londonu s kolegama iz arapskih i islamskih zemalja kako bi razgovarali o sukobu Izraela i Hamasa.

Cameron: Sporazum o stanci u borbama je ključni korak

Pozdravio je sporazum između izraelske vlade i Hamasa o četverodnevnoj stanci u borbama, nazivajući ga "ključnim korakom" i pozivajući strane da ispune dogovor u cijelosti.

Izrael i Hamas dogovorili su se rano u srijedu o prekidu vatre u Gazi na najmanje četiri dana kako bi se omogućio dolazak pomoći i oslobodilo najmanje 50 talaca koje drže militanti u palestinskoj enklavi u zamjenu za najmanje 150 Palestinaca koji su zatvoreni u Izraelu.

Izrael je kasno jučer objavio da se oslobađanje talaca neće dogoditi prije petka. Britanski premijer Rishi Sunak i Cameronov prethodnik James Cleverly posjetili su Izrael prošlog mjeseca. 

Pročitajte više