Brnabić: Javnost nije svjesna kolika opasnost prijeti po život Aleksandra Vučića

Foto: Milos Tesic/ATAImages/PIXSELL

Predsjednica srpske Skupštine Ana Brnabić izjavila je danas u razgovoru za Happy TV kako "javnost nije svjesna kolika opasnost prijeti po život Aleksandra Vučića", prenosi Nova.rs. Njen istup uslijedio nakon što su objavljene navodne prepiske osumnjičenih pripadnika narko kartela u Crnoj Gori.

Brnabić je istaknula kako je "Aleksandar Vučić jedina brana toj mafiji". "Prijetnja po život Aleksandra Vučića postoji dok god je Radoje Zvicer na slobodi", upozorila je. Zvicer je vođa zloglasnog Kavačkog klana. 

2022. se pojavila lažna informacija da je ubijen

Povezuje ga se s brojnim ubojstvima, prodajom droge i drugim kaznenim djelima. Zvicer je u svibnju 2020. izrešetan usred dana dok je trčao u blizini svog stana u Kijevu. Dva naoružana napadača ispalila su desetak hitaca, od kojih ga je pet pogodilo.

U bijegu je od veljače 2021. kad su članovi grupe Veljka Belivuka uhićeni u Beogradu. U rujnu 2022. pojavila se informacija kako je ubijen u Panami, ali je kasnije opovrgnuta.

Brnabić je napomenula kako je Vučić "ne samo brana da Srbijom i regijom ne zavlada organizirani kriminal i mafija, nego i garancija sigurnosti". Kao primjer je navela da je, prema podacima Narodne banke Srbije, do 10. lipnja u Srbiju stiglo "preko dvije milijarde eura priljeva stranih direktnih investicija". 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.