Brnjac: Rekonstrukcija bolnice Kalos u Veloj Luci vrijedna 8.44 milijuna eura

Foto: Zvonimir Barisin, Patrik Macek/PIXSELL

Ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac i ravnateljica Specijalne bolnice Kalos u Veloj Luci Damira Bojić potpisale su danas ugovor vrijedan 8.44 milijuna eura za projekt rekonstrukcije, prenamjene i uređenja kompleksa bolnice u funkciji lječilišnog i wellness turizma.

"Vlada je za razvoj zdravstvenog turizma iz EU sredstava i državnog proračuna osigurala bespovratna sredstva u iznosu većem od 130 milijuna eura za 13 projekata diljem Hrvatske. Zadovoljstvo mi je što se tu našao i projekt Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Kalos jer će se izgradnjom novog lječilišnog hotela podići kvaliteta pružanja medicinskih usluga i uvjeta rada", rekla je Brnjac.

Brnjac: Čitav projekt doprinijet će novoj reprezentativnijoj vizuri Vela Luke

Rekonstrukcijom postojećeg objekta Specijalna bolnica Kalos dobit će lječilišni hotel sa svim sadržajima koji su potrebni za kategorizaciju od četiri zvjezdice. Predviđena je izvedba tzv. inteligentnih soba, a između ostalog uredit će se kuhinja, restoran i recepcija te obaviti rekonstrukcija postojećeg vanjskog bazena s tribinama.

"Čitav projekt doprinijet će novoj reprezentativnijoj vizuri Vela Luke, čime postajemo konkurentniji kao turistička destinacija", dodala je Brnjac.

Bolnica Kalos počela je s radom 1972. godine kao Zavod za medicinsku rehabilitaciju, a 1994. godine postaje Specijalna bolnica za medicinsku rehabilitaciju. To je jedina usko specijalizirana ustanova na prostorima Dalmacije koja ima prostorne i kadrovske uvjete i razrađene programe za medicinsku rehabilitaciju teže pokretnih i nepokretnih bolesnika i cerebralno oštećene djece.

Pročitajte više