Brodolom u Tunisu, ima mrtvih i nestalih

Ilustracija: EPA

PET tuniških migranata je izgubilo život, a sedam se vode kao nestali nakon potonuća čamca na kojemu su danas ujutro pošli iz Sfaxa, na istoku Tunisa, doznaje AFP od suda u tome gradu. Čamac na kojemu je bilo 35 ljudi, većinom Tunižana, među kojima je bilo žena i djece, prevrnuo se nedugo nakon polaska, rekao je za AFP Faouzi Masmoudi, glasnogovornik suda, dodavši da su spašene 23 osobe. Među smrtno stradalima su dijete i dvije žene.

Nastavlja se potraga za onima koji su eventualno preživjeli

Prema riječima glasnogovornika, nesreća se dogodila manje od sat vremena nakon polaska iz Sidi Mansoura, mjesta poznatog kao polazište ilegalne emigracije. Sfax je od početka godine središte za sve koji pokušavaju ilegalno prijeći Sredozemno more polazeći s tuniške obale koja je u najisturenijem dijelu manje od 130 kilometara udaljena od talijanskog otoka Lampeduse. Sud u Sfaxu vodi istragu o uzrocima nesreće, a njegov glasnogovornik ističe da se potraga za eventualno preživjelima nastavlja.

Dvadesetgodišnjak i maleno dijete utopili su se prošli tjedan u nesreći brodice u ilegalnom  pokušaju da stignu do Europe, a još se petero Tunižana vode kao nestali. Trinaest migranata spašeno je s brodice koja je prevozila dvadeset tuniških migranata i koja je potonula u subotu rano ujutro na području jugoistočne pokrajine Gabese.

Pročitajte više