Broj mrtvih u eksploziji na britanskom otoku raste. Poginulih 5, nestalih 4

Foto: EPA

POTVRĐENO je da je pet osoba poginulo u eksploziji u stambenoj zgradi u Jerseyju, dok se četvero stanara još uvijek vodi kao nestalo, kaže policija, a prenose britanski mediji. "Broj stanara koji su poginuli sada je narastao na 5", rekao je šef tamošnje policije Robin Smith te dodao da se još njih 4 vode kao nestali. 

Podsjetimo, na britanskom otoku Jerseyju jučer je nešto prije 4 sata ujutro došlo do eksplozije i požara. Trokatnica u kojoj se dogodila eksplozija je srušena, Evakuirano je 20-30 ljudi, a dvije osobe su lakše ozlijeđene i primile su liječničku pomoć. 

Jersey je britanski krunski posjed s vlastitim financijskim i pravosudnim sustavom i s oko 100.000 stanovnika. Vatrogasci su pozvani u petak navečer prije eksplozije nakon što su stanari prijavili da se osjeti miris plina.

"Ovdje ćemo biti tjednima"

Na konferenciji za medije u nedjelju, hitne službe rekle su da je operacija potrage i spašavanja sada prešla u fazu pronalaska tijela, dajući naslutiti da postoji malo nade da će se pronaći preživjeli.

Robin Smith, načelnik policije Jerseyja, rekao je da će istraga biti nezavisna i da neće "ništa uključiti i ništa isključiti" kad je upitan tretira li incident kao moguće kazneno djelo. Rekao je da će operacija pronalaska i identifikacije tijela potrajati neko vrijeme. "Nećemo ovdje biti danima. Vjerojatnije je da ćemo ovdje biti tjednima", rekao je novinarima.

Pročitajte više