Video - Brutalni američki plavci: Prosvjednika pogodili suzavcem u glavu, bori se za život

SCOTT OLSEN, 24-godišnji veteran iračkog rata, je u kritičnom zdravstvenom stanju nakon što je od policijskog projektila zaradio frakturu lubanje tijekom marša za "Okupaciju Oaklanda".

Bivši marinac je u dva navrata bio u Iraku prije nego su pridružio organizaciji Irački veterani protiv rata. Olsena je u glavu pogodio neidentificirani policijski projektil dok je zajedno sa drugi prosvjednicima marširao prema Gradskoj vijećnici Oaklanda.

Pretpostavlja se kako je Olsena u glavu pogodio suzavac. Dottie Guy iz Iračkih veterana protiv rata je kazao da je Olsen u stabilnom, ali kritičnom stanju te liječnici razmišljaju o operaciji. "Još je prerano za reći", kazao je Guy i dodao kako se nadaju najboljem. Organizatori "Occupy Oakland" su kazali kako planiraju bdjenje u čast Olsenu.

Keith Shannon, koji je zajedno sa Olsenom bio u Iraku, kazao je da se Olsen pridružio prosvjednicima, jer je smatrao da "veliki ekonomski igrači" imaju previše moći nad Amerikancima i vladom. "Scott je marširao sa '99 posto' jer je smatrao da korporacije i banke imaju previše kontrole nad našom vladom te da nisu snosili odgovornost za svoju ulogu u ekonomskoj krizi koja je izazvala da mnogi ljudi izgube posao i domove", kazao je Shannon.

On je posjetio Olsena u bolnici te je kazao da ima frakturu lubanje i otekline na mozgu. "Kada sam ga vidio bio je pri svijesti, ali je mogao odgovarati samo sa da i ne", kazao je Shannon, pišu američki mediji.

Pročitajte više