Brutalnost u splitskoj školi: Kickboksačica prebila osmašicu po narudžbi!

UČENICA osmog razreda Osnovne škole Gripe u Splitu jučer je brutalno premlaćena tijekom velikog odmora. Izudarala ju je učenica OŠ Pojišan, koja se navodno bavi kickboxingom, i to po narudžbi kolegice iz razreda premlaćene učenice. 

Premlaćivanje najavila na Facebooku

Majka premlaćene učenice šokirana je događajem. "To je bio unaprijed smišljeni napad preko velikog odmora koji je čak najavljen na Facebooku. Dogodio se ispred trgovine u koju đaci idu po marendu. Ta učenica koja je naručila napad je, inače, problematična. S njom je i ranije bilo problema. A ta kickboksačica, ona je strah i trepet splitskih škola. S njom prijete učenicima", požalila nam se majka napadnute učenice.

Kćer joj je dobila nekoliko udaraca šakom u glavu, a potom ju je kickboksačica udarila koljenom u oko! Neće ići u školu ovaj tjedan. I zbog ozljeda, ali i zato što se boji novog napada.

Policija nema ljudi da zaštiti učenike od nasilnih kolega

Policija je upoznata sa slučajem, danas će u pratnji staratelja ispitati učenicu koja je organizirala napad. Radi se, inače, o štićenici Doma Maestral.

Majka napadnute učenice bila je u policiji i kod ravnatelja škole. "Savjetovali su me da ništa ne poduzimam na svoju ruku. Ravnatelj je sve zapisao, ne znam što će poduzeti. Od policije sam tražila zaštitu, ali su mi odgovorili da nemaju dovoljno ljudi", kazala nam je. Zabrinuta je kako će joj kćer u školu. 

Škola po protokolu

Ravnatelj OŠ Gripe Davor Šimić kaže da su postupili po protokolu već uobičajenom za slučajeve nasilja u školskim klupama. "Obavijestili smo roditelje napadnute učenice i policiju. Škola stalno radi na prevenciji nasilja, no nemoguće je sve kontrolirati. Baš iz tog razloga smo savjetovali roditelje da daju djeci marendu kako ne bi išli u trgovinu ispred škole", kaže ravnatelj Šimić.

Pročitajte više