BRZOJAV MINISTRA BIŠKUPIĆA U POVODU SMRTI PETRA VIDAKOVIĆA

Ministar kulture Božo Biškupić uputio je danas brzojv sućuti obitelji preminulog Petra Vidakovića, dugogodišnjeg direktora Nacionalnog parka Plitvička jezera.

"Izražavam Vam iskrenu sućut zbog gubitka voljene osobe, supruga i oca. Svojim je predanim, marljivim i kontinuiranim djelovanjem, istražujući i usustavljujući znamenitosti nacionalnih parkova, a prvenstveno našeg prvog i najvećeg - Plitvičkih jezera, zaslužio titulu tvorca hrvatskog turizma, ističe ministar Biškupić u brzojavu.

Radeći gotovo dva desetljeća kao ravnatelj tog nacionalnog parka, Vidaković je brojna stečena znanja uspješno pretočio u mnoge knjige te im na taj način dao izrazitu znanstvenu vrijednost. Petar Vidaković ostat će zapamćen kao najveće hrvatsko ime u znanstvenom proučavanju, razvoju i vođenju nacionalnih parkova i zaštićenih područja, zaključuje ministar Biškupić u brzojavu sućuti njegovoj obitelji.

Petar Vidaković rođen je 23. ožujka 1933. u Svetom Roku u Lici.

Osnovnu školu završio je u zavičaju, srednju u Zagrebu, a Ekonomski fakultet u Rijeci. Doktorirao je na zagrebačkom Sveučilištu.

Umro je 25. travnja u Zagrebu.

(Hina)pp/xsdju ysšh

Pročitajte više