Bujanec poziva na hajku protiv šibenskih antifašista: "Nudimo 20.000 kuna za njihova imena"

Foto: Antifa Šibenik, screenshot: Facebook

NAKON što su članovi grupe Antifa Šibenik u noći sa subote na nedjelju šaku i nogavicu spomenika Miri Barešiću, emigrantu koji je zbog ubojstva jugoslavenskog veleposlanika u Švedskoj osuđen na doživotnu kaznu zatvora, prefarbali crvenom bojom, nije trebalo dugo da se o svemu oglase eksponenti radikalne desnice u Hrvata.

Osuđeni narkodiler Velimir Bujanec tako je putem Facebooka javno pozvao na hajku antifašističkih aktivista.

"Nas zanimaju konkretna imena"

"NUDIMO NAGRADU OD 20.000 KUNA ZA INFORMACIJU O GADOVIMA KOJI SU OŠTETILI SPOMENIK MIRI BAREŠIĆU!

Banditi se kriju iza tzv. Antifa - Šibenik, ali nas zanimaju konkretna imena...

Oni koji su se usudili počiniti ovakav zločin i oskrvnuli spomenik hrvatskom heroju u Dragama, moraju znati da su time uvrijedili ne samo rodbinu i prijatelje, već i sve hrvatske dragovoljce i cijeli hrvatski narod. Nagradu za imena bandita ponudili su naši iseljenici iz Kanade i biti će isplaćena kao doprinos akciji institucija za koje očekujemo da će odraditi svoj posao", napisao je Bujanec, u nadi kako će pokrenuti lov na vještice.

> Antifašisti preuredili Barešićev spomenik, sredili i Budaka u Pakoštanama

Fotografija prefarbanog spomenika objavljena je na Facebook stranici Antifa Šibenik uz napomenu: "Nedostajao je završni detalj na spomeniku ubojici." Akciju su navodno izveli članovi grupe s murterskog područja.

Bujanec je, podsjećamo, 2013. godine uhapšen zato što je kokainom plaćao prostitutke, odnosno zbog kaznenog djela stavljanja narkotika u promet. Najprije je Bujanec tvrdio da mu podmeću politički protivnici, ali na koncu je ipak sve priznao te se nagodio s tužiteljstvom. Pravomoćno je osuđen na kaznu od deset mjeseci uvjetnog zatvora uz rok kušnje od tri godine.

Pročitajte više