Bulj za Index: Glasat ću za opoziv Karamarka, pa Most je prvi pokrenuo temu Ina- MOL

Foto: Hina

ZASTUPNIK Mosta Miro Bulj rekao je za Index kako će u Saboru glasati za opoziv Tomislava Karamarka.

"Pa Most je prvi i pokrenuo priču oko konzultanta Mola, to smo prvi Božo Petrov i ja počeli pričati", kaže Bulj koji je za Index potvrdio kako će u Saboru tražiti Karamarkov opoziv, ako do glasanja dođe.

"Moj stav je od samog početka jasan", dodaje.

"Vlada nije ni Tomislav Karamarko, ni Božo Petrov, niti je Miro Bulj Sabor. Ja se nisam vjenčao za tu fotelju, meni je na prvom mjestu zaštita nacionalnih interesa. Svatko tko je povezan s ovim mora odstupiti, bilo da se radi o Karamarku, Oreškoviću, Petrovu ili Bulju", kaže Bulj.

"Božo Petrov isto od prvog dana upozorava na nepravilnosti, otvoren je, on je prvi o ovome govorio. A onda udaraju po Mostu, a Most zaista radi. Nama je na prvom mjestu zaštita nacionalnih interesa", ponavlja Bulj.

Mostovac naglašava da bi isto bilo da je riječ o sukobu interesa na drugoj strani. Štoviše, on između SDP-a i HDZ-a i ne vidi veliku razliku. "Oni bi mogli i zamijeniti mjesta u Saboru, pa da ovi budu lijevo ovi desno", kaže Bulj.

Ne želi, kaže, prejudicirati kako će glastai ostali zastupnici Mosta kad i ako dođe do opoziva Karamarka. Most će, dodaje, imati svoj stav.

"Ako do glasanja i dođe, može on ranije i odstupiti", dodaje Bulj.

"Mostu je zaštita nacionalnih interesa na prvom mjestu"

"SDP se naslađuje i koristi priliku da dođe na vlast. A isti su kao ovi. Oni sad samo koriste priliku i tražili su opoziv", kaže Bulj naglasivši da cijele priče oko Mola ne bi bilo da nije bilo Mosta.

Ne staje Bulj samo na aferi oko Mola. Ovaj temperamentni Sinjanin kaže da ima toga jako puno, te da se sve treba istražiti počevši oko afere u Narodnim novinama koju je upravo on popularizirao posljednjih dana svojim objavama.

Jedan od najaktivnijih Mostovaca ne krije ogorčenje stanjem u Hrvatskoj. Mladi, kaže Bulj, odlaze jer ne vide perspektivu ako nemaju stranačku iskaznicu.

"Da se 20 posto manje krade, Hrvatska bi cvjetala. Samo 20 posto. Onda ne bi trebali pričati ni o besplatnim udžbenicima niti išta drugo", kaže Bulj.

"Svi su govorili da brane nacionalne interese, a popljačkali državu zadnjih 20 godina gore nego Turci. Najgore su nas uništili naši, što je proročki rekao Bruno Bušić", otvoren je zastupnik iz Sinja.

Mostu je, još jednom naglašava, najbitnije da se pokrenu promjene koje su oni obećali.

"HDZ i SDP se međuosobno cipelare, a isti su. Meni je na prvom mjestu zaštita nacionalnih interesa. Da mi pola Hrvatske daju ne bih uzeo, Most nije vjenčan za fotelje, moramo napraviti promjene", zaključuje Bulj razgovor za Index.

Pročitajte više