Buljubašić (ASH): Zahtjev stranke umirovljenika smiješan, a SDP licemjeran

NA JUTROŠNJU izjavu predsjednika Stranke umirovljenika u Splitu Stanka Jelače da od ASH i SDPa traži vijećnički mandat, nakon prelaska vijećnika Nikole Šimunovića iz ASH u SDP, reagirao je predsjednik ogranka ASH Mate Buljubašić ocijenivši zahtjev Stranke umirovljenika smiješnim, a ponašanje SDP-a licemjernim.

´U Splitu je počeo bal, a kad je bal, neka bude maskenbal´, kazao je Buljubašić. Očekujemo da se jave i druge stranke koje žele tako doći do mandata. Mate Buljubašić je rekao da je taj mandat u Gradskom vijeću osvojio ASH, odnosno on, kao nositelj koalicijske liste ASH-Stranka umirovljenika. Buljubašić tvrdi da je mandat prepustio Šimunoviću želeći mu kao nezaposlenom tako pomoći.

O tome kako je Šimunović izdao koalicijskog partnera, ne bih želio govoriti, ali, dodao je Buljubašić, za svaku je osudu ponašanje SDP-a koji nasilno drugim strankama otima mandate, iako je takve postupke HDZ-a prije osuđivao. To pokazuje, nastavio je, da je SDP licemjerna stranka koja ne poštuje izborne rezultate i negira volju birača.

Predsjednik splitskog ASH Buljubašić je ustvrdio da SDP pere mozak građanima, ´a zabrinjvajuće je što to radi stranka koja je na vlasti i koja na vlasti želi ostati oduzimanjem mandata, a ne dobivanjem povjerenja birača´.

Pročitajte više