Buna u Splitu: Stanovnici Žnjana i Pazdigrada blokirali promet, 20 godina čekaju školu

STANOVNICI rubnih splitskih naselja Žnjan i Pazdigrad blokirali su danas promet jer već 20 godina čekaju školu. Strpljenja više nemaju, svi su im obećavali, nitko ništa nije napravio. Pet stotina đaka putuje u škole po Splitu. Prvi koji su doselili u kvart, danas studiraju.

Propalo 25 milijuna kuna kredita Svjetske banke

Da stvar bude gora, Grad Split nije na vrijeme riješio dokumentaciju pa im je propalo 25 milijuna kuna kredita Svjetske banke za izgradnju škole. Zbog svega, prosvjednici su na pet minuta blokirali promet na Lovrinačkoj cesti. Postavljen je i simbolični kamen temeljac na mjestu na kojem se trebala izgraditi škola.

Bit će za dvije godine?

Prosvjednicima se obratila Kerumova zamjenica Anđelka Visković. Pokušala ih je uvjeriti da je gradskoj upravi škola na Pazdigradu prioritet i da su dosad za rješavanje dokumentacije i imovinsko-pravnih sporova uložili više od 40 milijuna kuna. Zamjenica Visković najavila je da će škola na Pazdigradu biti gotova za dvije godine.

Moglo je to vjerojatno i ranije biti gotovo da Kerumova vlast nije toliko skoncentrirana na projekte koji isključivo idu njemu u korist.

Pročitajte više