Buntić slobodan nakon što je pretukao ženu. "Jesmo što naučili iz Nizaminog slučaja?"

Foto: Društvene mreže

Nevladina organizacija Inicijativa građanki/na Mostara oglasila se na Facebooku oko slučaja Denisa Buntića, bivšeg hrvatskog rukometnog reprezentativca, koji je pušten na slobodu nakon što je pretukao suprugu Klaru i prijetio joj smrću.

Poslije ispitivanja, Općinski sud u Ljubuškom je pustio Buntića na slobodu te mu je odredio mjere zabrane prilaska ženi. Osim što je pretukao ženu i prijetio joj, Buntić je u svojoj kući imao hrpu oružja - automatske puške, zolje, streljivo.

Na sudu u Ljubuškom godinama radi Buntićeva majka. Tužitelj mu je kum, a tužiteljeva majka odvjetnica, objavila je Slobodna Dalmacija. Buntićeva odvjetnica je za Dnevnik Nove TV rekla da nije bilo razloga za zadržavanje u pritvoru.

"Sud šalje poruku da su nasilnici zaštićeni, a žrtve obiteljskog nasilja nisu"

Iz Inicijative građanki/na Mostara kažu da su zabrinuti zbog nasilja nad Klarom Buntić i "sramotnog poteza Općinskog suda u Ljubuškom".

"Mišljenja smo da ovakav potez Suda šalje poruku da su žene, žrtve obiteljskog nasilja, institucionalno nezaštićene i šalje poruku da su nasilnici zaštićeni. Iskazujemo nezadovoljstvo radom nadležnih institucija i tužiteljstva jer svaki dan čitamo da se negdje u Bosni i Hercegovini dogodilo porodično nasilje i nasilnici su na slobodi.

Pitamo se jesmo li naučili što iz slučaja Nizame Hećimović iz Gradačca? Bismo li reagirali da se dogodio smrtni slučaj? Tko će biti kriv kad postane prekasno?! Zajedno zaštitimo Klaru i svaku drugu ženu žrtvu nasilja!

Pokažimo im da nisu same! Pozivamo nadležne institucije i tužiteljstvo da rade svoj posao i da žene, žrtve nasilja trebaju sistemski zaštiti, a nadležni Općinski sud u Ljubuškom da revidira svoju sramotnu odluku", objavila je nevladina organizacija na Facebooku.

‼Inicijativa građanki/na Mostara iskaziva svoju zabrinutost zbog nasilja izvršenog nad Klarom Buntić i sramotnog poteza...

Objavljuje Inicijativa građanki/na MostarNedjelja, 24. rujna 2023.

Pročitajte više

 

Pročitajte više