Bush: Rat protiv terorizma u jugoistočnoj Aziji nije gotov

AMERIČKI predsjednik George W. Bush i singapurski premijer Goh Chok Tong ocijenili su u srijedu da je rat protiv terorizma u jugoistočnoj Aziji "daleko od toga da bude gotov" unatoč određenim uspjesima postignutim protiv islamističke skupine koja djeluje u toj regiji.

U priopćenju objavljenom nakon sastanka održanog u Washingtonu u utorak navečer dvojica čelnika su istaknula kako je međunarodna suradnja omogućila spriječavanje planova o izvođenju atentata skupine Džama Islamija.

Međunarodna je suradnja također omogućila uhićenje desetak članova mreže koji su htjeli stvoriti islamističku državu u jugoistočnoj Aziji i od kojih su neki optuženi za atentat počinjen na Baliju u kojem je prošle godine poginulo oko 200 osoba.

"Međutim, predsjednik i premijer su se usuglasili oko toga da je rat protiv terorizma u jugoistočnoj Aziji daleko od kraja", ističe se u priopćenju.

Bush i Tong su odlučili "udvostručiti napore u suradnji s drugim čelnicima u regiji kroz multilateralne organizacije kako bi pobijedili terorizam".

(Hina) bis br

Pročitajte više