Business.hr u posljednji tren pronašao novog vlasnika!

PROJEKT Business.hr, odnosno tiskano i web izdanje tog medija ipak se ne gasi, saznaje Index.hr. Naime, prema našim saznanjima Business.hr trenutno na stolu ima tri ponude, a do kraja tjedna znat će se i ime novog vlasnika koje bi Uprava Businessa mogla obznaniti u već ponedjeljak. U svakom slučaju ovaj medij neće se gasiti već nastavlja s normalnim radom.

Naime, kako smo već prije javljali, predsjednik uprave Bonnier Business Pressa donio je odluku o potpunom gašenju Business.hr tiskanog i web izdanja krajem veljače, a navodno se vlasnik na taj potez odlučio zbog izuzetno loših prihoda od oglašavanja. No, isto tako ostavio je mogućnost da se eventualno nađe novi kupac, a ostavljen je i rok do 1. travnja, odnosno mjesec dana, da netko drugi preuzme projekt.  Novi kupac je, kako saznajemo, pronađen, a Business.hr će nastaviti i dalje s radom s istom uređivačkom politikom, što znači i neovisnom izdavačkom koncepcijom.

Dodajmo i kako su vlasnici u tri godine u Business.hr uložili preko 10 milijuna eura, međutim prema posljednjim pokazateljima poslovni prihod je pao za 70 posto. Riječ je o direktnom padu prihoda od oglašavanja koji je protumačen kao glavni uzrok gašenja do kojeg ipak neće doći.

I.Ćimić

Pročitajte više