Butković: Zorane, sam pao, sam se ubio. Sam si priznao čime se baviš

Foto: Screenshot Facebook

HDZ-ov tehnički ministar Oleg Butković ponovno se na Facebooku javio nakon presice predsjednika Zorana Milanovića. 

Podsjetimo, Butković je prije presice postavio dva pitanja Milanoviću - je li jučer kontaktirao predsjednika vlade susjedne države kako bi ga spojio s izabranim predstavnikom nacionalne manjine s ciljem da ga podrži za mandatara i je li protuustavno da se od predsjednika vlade traži da utječe na sastavljanje hrvatske vlade. 

Novinari su Milanoviću prenijeli pitanja iz nove Butkovićeve objave. Prvo je rekao da neće odgovarati, no onda je ipak komentirao Butkovića. 

"Butković je nitko da postavlja pitanja. On ljude kleveće, to će jako platiti. Ovo pitanje... Manjine se drže zajedno. Ovo je pokušaj da se zamuti... On je uhvaćen u kaznenom djelu, ponaša se kao luda. On i Anušić su pobjegli s proglašenja loših rezultata za HDZ. Di si zbrisao?" postavio je pitanje Olegu Butkoviću. 

"Nikoga od zastupnika manjina nisam zvao. S nekim krugom ljudi jesam razgovarao, to je moje političko djelovanje i nikakav Ustavni sud mi to ne može zabraniti. Ovo pokazuje zašto je važno da nisam dao ostavku na mjesto predsjednika. Što bi ta ekipa napravila da jesam? Kladim se da bi Reiner dao mandat Plenkoviću", rekao je. 

Milanović je na potpitanje novinarke je li predsjednik vlade susjedne zemlje na kojeg je ciljao Butković - mađarski premijer Orban rekao: 

"Tko je Butković da mene pita jesam li se čuo s Orbanom? Čujem se povremeno, stalno. Butković je uhvaćen, on je za postupak", rekao je na kraju. 

Butković je sada napisao da je Milanović nesvjesno priznao čime se bavi i da je zvao Orbana radi podrške manjinskog zastupnika. 

"Zorane, znaš onu narodnu: 'Sam pao, sam se ubio!' Ja sam ti postavio dva pitanja u kojima nisam rekao kojeg stranog državnika si jučer kontaktirao radi podrške manjinskog zastupnika, a ti si sam rekao da je riječ o Viktoru Orbanu. Izborni poraz ti je očito poremetio koncentraciju.

P.S. Hvala ti što si, doduše nesvjesno, priznao i potvrdio čime se baviš. Oleg", napisao je HDZ-ov Butković. 

Butković je objavi priložio i snimku na kojoj se ne čuje da je novinarka pitala Milanovića radi li se o Orbanu pa se čini kao da Milanović sam prvi spominje Orbana.

Zorane, znaš onu narodnu: "Sam pao, sam se ubio!" Ja sam ti postavio dva pitanja u kojima nisam rekao kojeg stranog državnika si jučer kontaktirao radi podrške manjinskog zastupnika, a ti si sam rekao da je riječ o Viktoru Orbanu. Izborni poraz ti je očito poremetio koncentraciju. P.S. Hvala ti što si, doduše nesvjesno, priznao i potvrdio čime se baviš. Oleg

Posted by Oleg Butković on Friday, April 19, 2024

 

Pročitajte više