Butković o željezničkoj nesreći: Velika je šteta. Pruga će danima biti zatvorena

Foto: Nel Pavletic/PIXSELL

Materijalna šteta zbog željezničke nesreće kod Rijeke je velika, srećom nitko nije stradao, a određen broj dana pruga Rijeka-Zagreb bit će zatvorena, rekao je danas u Gospiću ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković te izrazio nadu da će se pruga brzo sanirati.

Teretni vlak prijevoznika Rail Cargo Carrier – Croatia, koji je prevozio žitarice, i pružno vozilo TMD HŽ Infrastrukture sudarili su se jutros, između kolodvora Meja i Škrljevo, nedaleko od Rijeke, jer se vlak u kolodvoru Meja iz nepoznatih razloga nije zaustavio, izvijestili su ranije iz HŽ Infrastrukture, uz napomenu da je promet između dvaju kolodvora u prekidu, a da u putničkom prijevozu putnike na relaciji Rijeka-Plase prevoze autobusi.

Agencija provodi istragu

Upitan je li mu poznato zbog čega je teretni vlak naletio na pružno vozilo, Butković je odgovorio da Agencija za istraživanje nesreća u željezničkom, cestovnom, zračnom i pomorskom prometu provodi istragu, kao i DORH i policija, pa bi se uskoro trebao znati točan uzrok nesreće.

"Nakon istrage znat ćemo što se tu dogodilo, ali po prvim naznakama, došlo je do otkazivanja kočnica", rekao je Butković. Agencija je ranije izvijestila da se prikupljaju podaci kako bi se utvrdilo je li bilo propusta.

Pročitajte više