Butković: Ralice očiste, a onda za pola sata opet napada snijeg. Ne krivim nikoga

Foto: Davorin Višnjić/PIXSELL

OLEG BUTKOVIĆ, ministar mora, prometa i infrastrukture, jutros je za Index komentirao situaciju sa snijegom zametenim cestama u Lici i Dalmaciji. 

Na pitanje tko je kriv za probleme u prometu zbog kojih su građani zapeli u kolonama, odgovara:

"Ne bih ja nikoga krivio. Mogu samo reć da su Hrvatske autoceste i Hrvatske ceste zatvorile prometnice na vrijeme. Iako imamo ogromne količine snijega, sve snage maksimalno čiste ono što je prohodno kako bi prohodno i ostalo. Apeliramo na putnike da se i danas suzdrže od putovanja. Činimo sve što je u našoj mogućnosti da se ceste što prije stave u funkciju", odgovara Butković. 

"Bilo je dovoljno ralica" 

>> HAC: Nije istina da nismo spremni za zimske uvjete. Vozači idu nespremni

Jedna od češćih kritika građana koju od jučer slušamo jest da nije bilo dovoljno strojeva koji bi čistili snijeg. Ministar prometa to demantira. 

"Bilo je dovoljno ralica, ali problem je u količinama snijega koje napadaju. Ralice očiste i za pola sata je tu opet problem. Bitno je da i sad ralice maksimalno rade kako bi se ceste stavile u funkciju. Naravno, ako imamo slučaj da puše snažna bura, onda kad se i očisti cesta, vjetar ne dozvoljava da ju pustimo u promet", dodaje ministar prometa.

Pratite HAK - stanje na cestama

Očekuje normaliziranje prometa do kraja dana budući da je najavljeno smanjenje oborina. 

"Za osobna vozila je otvoren sav Gorski kotar, sve je očišćeno i ide maksimalno dobro, mogu potvrditi iz prve ruke jer se baš sad vozim tuda. Naravno, snijeg i dalje pada, zato je važno da građani prate stranicu HAK-a gdje se svakih 15 minuta ažurira stanje na cestama", poručuje Butković. 

 

 

Pročitajte više