Čačić: HNS sigurno neće u HDZ-ovu vladu

MINISTAR javnih radova, obnove i graditeljstva Radimir Čačić izjavio je danas na konferenciji za novinstvo da HNS ne pregovara s HDZ-om o ulasku u buduću HDZ-ovu vladu i da "sasvim sigurno neće ući u vladu s HDZ-om".

Na novinarsko pitanje je li mu predsjednik HDZ-a i budući mandatar za sastavljanje vlade Ivo Sanader ponudio da ostane na ministarskom mjestu, Čačić je odgovorio da nije razgovarao sa Sanaderom. Na upit koga iz HDZ-a vidi na svome mjestu, Čaćić je rekao da bi to mogla biti Marina Matulović Dropulić jer zna raditi.

Dodao je kako ima uvjeravanja iz HDZ-a da će se nakon sastavljanja nove vlade, prije donošenja odluka o gradnji POS stanova i gradnji autocesta, sjesti i raščistiti neke magle, neki nesporazumi i nedostatna znanja.

"Ne sumnjam da će se poštivati interes države, gospodarstva i prije svega hrvatskih građana i da će svi drugi interesi biti stavljeni u drugi plan", izjavio je Čačić.

Rekao je da ga je zbog pretjerano naglašenih sukobljavanja u vezi s poticajnom stanogradnjom (POS) nazvao Ivan Šuker iz HDZ-a te mu rekao da će se svi projekti koji su suvisli, pametni i korisni, nastaviti.

"Svaka dopuna, svaki prijedlog i pomak u stanogradnji dobro su došli", odgovorio je Čačić na pitanje kako komentira Šukerovu najavu da će se POS-om omogućiti i nadogradnja obiteljskih kuća.

Glede nastavka gradnje stanova u Zagrebu po POS-u, ustvrdio je da "opasnost nije od HDZ-a, već od koalicijskih partnera (SDP-a)".

Naveo je da je u Hrvatskoj kroz projekt POS korisnicima predano 718, od gotovih 736 stanova. U završnoj je fazi izgradnje 1157 stanova, od kojih je 857 unaprijed prodano. Ovoga je trenutka 10.500 stanova u različitim fazama pripreme i izgradnje.

Na novinarsko pitanje o navodnom plaćanju tajne provizije za naftu uvezenu iz Libije, Čačić je rekao da o tome ništa ne zna jer se ne bavi naftom. Dodao je kako su prilikom posjeta hrvatskoga gospodarskog izaslanstva Libiji u lipnju ove godine, što ga je predvodio predsjednik Mesić, "o nafti pregovarali predstavnici Ine".

Pročitajte više