Čačić neće dati ostavku i progovara o prometnoj nesreći

RADIMIR ČAČIĆ sutra će prvi put javno progovoriti o prometnoj nesreći koju je izazvao na autocesti za Budimpeštu, u kojoj su dvije osobe smrtno stradale. Čačić se protekla tri tjedna skrivao od javnosti, a komunicirao je isključivo priopćenjima za medije koja je slao preko PR agencije.

Iz kruga njegovih bliskih prijatelja stizale su informacije kako je šef HNS-a duboko potresen nesrećom koju je izazvao. Čačić je svaki dan bio u kontaktu s mađarskom bolnicom u kojoj je bila smještena druga žrtva njegova sudara, a vijest o njenoj smrti dodatno ga je dotukla, posebno jer su prije toga stizale vijesti da se počinje oporavljati.

Čačić napokon spreman govoriti o nesreći

Predsjednik HNS-a u tjednima nakon nesreće nije bio sposoban ni obavljati svoje stranačke dužnosti pa se čak počelo nagađati kako se sprema za trajno povlačenje iz politike. Iz HNS-a je to, međutim, demantirano. Čačićeva stranka tvrdi kako predsjednik HNS-a neće na sutrašnjoj presici objaviti da podnosi ostavku. Tema druženja s novinarima nominalno je aktualno političko stanje, ali u HNS-u su svjesni da Čačić neće moći izbjeći pitanja o nesreći i poručuju da je napokon spreman na njih odgovoriti.

Da se Čačić sprema napokon progovoriti o detaljima nesreće i svim novinskim napisima koji su je pratili, potvrđeno nam je i iz krugova ljudi vrlo bliskih predsjedniku HNS-a. Čvrstu podršku stranački šef ima i u Vesni Pusić, koja ističe da će HNS stati iza Čačića i dati mu punu potporu u vrijeme velike tragedije koja ga je zadesila.

Pusić: Čačić ima našu punu podršku

"Obitelji žrtava imaju našu duboku sućut, a Čačiću ćemo, naravno, dati sve vrijeme koje mu je potrebno da se oporavi i dođe k sebi", rekla je Pusić i dodala kako je vrlo ponosna na članove HNS-a zato što nitko unutar stranke nije pokušao ovu tragičnu situaciju iskoristiti za osobni probitak.

Podsjećamo, Čačić je javnost o nesreći koju je izazvao obavijestio priopćenjem poslanim 11. siječnja, a 24. siječnja morao je izvijestiti da je umrla i druga žrtva nesreće. Čačića zbog toga čeka suđenje u Mađarskoj, a šef HNS-a vjeruje da će izbjeći zatvorsku kaznu s obzirom na to da nije vozio pijan niti divljao po autocesti, već su vremenski uvjeti bili katastrofalni.

Pročitajte više