Čačić: Za reklame i jumbo-plakate 1,2 milijuna kuna

MINISTAR javnih radova Radmir Čačić izjavio je u saborskom aktualnom prijepodnevu da autocesta od Zagreba prema jugu mora ići do Dubrovnika, te otkrio da reklame i jumboplakati za autoceste stoje 1,2 milijuna kuna.

Auto-cesta mora ići do Dubrovnika, ta trasa nije samo hrvatsko, to je i europsko pitanje, odgovorio je Čačić Dubravki Šuici (HDZ) koja je rekla da se dubrovačko poglavarstvo protivi gradnji brze ceste do Dubrovnika umjesto auto-ceste.

Naveo je da u sadašnjim projektima auto-cesta do 2005. ide do Biska (kod Splita), a odmah potom dalje i da je spremna dokumentacija za gradnju do Ploča.

Međutim, problem gradnje auto-ceste od Ploča do Dubrovnika proizlazi i iz neriješene dokumentacije za tu trasu koju mora izraditi struka, rekao je Čačić.

Željku Krapljanu (HDZ) ministar javnih radova je odgovorio da će brza cesta od Zagreba do Siska biti građena od 2004. do 2008.

Bez izravnog i jasnog odgovora ostalo je pitanje kada će se riješiti problem otkupa stanova u Vukovaru i hrvatskom Podunavlju.

Zanimalo je to Krunoslava Gašparića (HB) koji kaže da su Vukovarci diskriminirani, jer im se po novoj vladinoj uredbi neće računati popusti na godine staža i djecu kako je predviđao zakon o prodaji stanova na kojima postoji stanarsko pravo, skraćuje im se rok otplate, povećava kamata.

Idući tjedan pred Vladu treba doći izvješće Ministarstva okoliša o radu inspekcija koje nadziru stanje u prostoru, rekao je potpredsjednik Vlade Slavko Linić, Luciji Debeljuh (SDP) koja je pitala kako spriječiti uništavanje prostora bespravnom gradnjom.

Linić je napomenuo da prostorom upravljaju lokalne jedinice, a mnoge od njih nisu donijele ni minimum prostornih dokumenata, zbog čega je teško kontrolirati stanje u prostoru.


Pročitajte više